3 Nisan 2012 Salı

Yemekleri

 Mudurnu denince ilk aklınıza gelen Tavuk değil mi? Haklısınız bizim ilçemizin  ismi Tavukçuluk firması ile tüm dünyada tanındı.Bir zamanlar Tavuk deyince insanlar pek aldırış etmezlerdi. Ama, gün geldi Tavuğun Turşu'sundan Tavuk tatlısına kadar Mudurnu  markası ile market reyonlarında  tüm tüketicilerle buluştu. Mudurnu'da şu an yemek alternatifleriniz bir hayli geniş.           
         Yarışkaşı Konağının Yarışkaşı sofrası isminde bir  Yöresel lokantası mevcut. Burada Mudurnu'ya özgü yemekler' den ilk önce Mudurnu Usulü Tarhana çorbası ardından  Kaş kebabı ardından  Kabaklı Gözleme  buda Mudurnu usulüdür en sonun dada üzerine Mudurnu'nun meşhur depme helvası yemenizi tavsiye ederiz. Başka bir alternatifiniz ise çarşı merkezlerinde bulunan temiz ve güleryüzlü Mudurnu esnafının Lokantaları mevcuttur.





YÖRESEL YEMEKLERİMİZ :
        Yayla çorbası, patates çorbası, ovmaç çorbası, kızılcık tarhana çorbası, tarhana çorbası, nohutlu çorbası, yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, çiğ börek, kabaklı gözleme, acı su bazlamacı, çantıklı pide, etli mantı, ekmek aşı, patatesli köy ekmeği, kedi batmaz, mantar sote, orman kebabı, kaldırık dolması, kaşık sapı, Mengen pilavı, Kıbrısçık pilavı, keşli cevizli erişte, höşmerim, Mengen kuzu güveç, katık, kaşık atmaç, bakla çullaması, paşa pilavı, kabak hoşafı, kara kabak tatlısı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık şurubu, saray helvası, Bolu Beyi tatlısı, Mudurnu baklası, uğut tatlısı.

ALINTI:
http://www.bolukulturturizm.gov.tr/belge/1-46037/yore-mutfagi-gastronomi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder